Palačinke s orasima u vinskom umaku

  • 30 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Palačinke s orasima u vinskom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke s orasima u vinskom umaku.

Stari i dobar recept za palačinke s orasima u „vajnšatou“, odnosno u vinskom umaku. Poželite li naučiti pripremati ovaj poznati umak, pogledajte priloženi video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od smjese za palačinke, po uputama na pakiranju ispečemo palačinke, a jaja razbijemo i odvojimo dva žumanjka.
  2. U posudu s mljevenim orasima dodamo tri žlice šećera, a u zdjelu za vinski umak stavimo dva jaja, dva žumanjka, preostali šećer, ulijemo vino i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Zatim zdjelu premjestimo iznad pare i ručnim mikserom miksamo, po prilici 5 minuta, dok ne dobijemo jednoličnu pjenastu kremu.
  4. Potom palačinke nadjenemo mješavinom mljevenih oraha i šećera, preklopimo ih, raspodijelimo na tanjure, prelijemo vinskim umakom, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.25
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: