Palenta iz pećnice s mini rajčicama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Palenta iz pećnice s mini rajčicama
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo maslac i palentu. Povremeno miješajući palentu kuhamo na srednje jakoj vatri.
  2. Luk narežemo na kolutiće. U vruću tavu dodamo malo ulja i stavimo kolutiće luka te na četvrtine narezane šampinjone. Kad se luk počeo karamelizirati, šampinjone posolimo i dodamo narezani češnjak na listiće. Sve promiješamo i pojačamo vatru kako bismo prepržili šampinjone pritom pazeći da nam češnjak ne izgori. U tavu ulijemo bijelo vino i začinimo talijanskom mješavinom začina. Kuhamo dok vino ne ispari.
  3. U vatrostalnu posudu ulijemo malo ulja, potom dodamo malo rjeđu palentu i ravnomjerno rasporedimo. Preko svega dodamo narezanu mozzarellu na ploške i posložimo mini rajčice iz konzerve.
  4. Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 30-tak minuta jelo je gotovo. Palentu ostavimo da se ohladi prije posluživanja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: