Palenta s bosiljkom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s bosiljkom.

Bosiljak je začin koji najčešće povezujemo s umakom od rajčice te uz neke varijante raznih talijanksih salata. Svaka čast svakom od tih jela, ali mi smo bosiljak odlučili iskoristiti u nove svrhe – pridružite se i Vi trendu!

Palenta s bosiljkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s bosiljkom. - palenta (instant), maslac, luk, povrtni temeljac, parmezan, rajčica, bosiljak, češnjak, maslinovo ulje, sol, U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim u lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri postupno i uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre. ; Potom u tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na ploške narezane rajčice i kratko ih popržimo s obje strane. ; Zatim u tavu dodamo bosiljak narezan na trakice, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, tavu maknemo s vatre. ; Polovicu prženog bosiljka i češnjaka izvadimo i umiješamo u palentu, dodamo naribani parmezan, te sve dobro izmiješamo. ; Začinjenu palentu podijelimo na tanjure, prekrijemo prženim ploškama rajčica, prelijemo preostalim umakom od bosiljka i češnjaka, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj pržimo dok luk malo ne omekša.
  2. Zatim u lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri postupno i uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre.
  3. Potom u tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na ploške narezane rajčice i kratko ih popržimo s obje strane.
  4. Zatim u tavu dodamo bosiljak narezan na trakice, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, tavu maknemo s vatre.
  5. Polovicu prženog bosiljka i češnjaka izvadimo i umiješamo u palentu, dodamo naribani parmezan, te sve dobro izmiješamo.
  6. Začinjenu palentu podijelimo na tanjure, prekrijemo prženim ploškama rajčica, prelijemo preostalim umakom od bosiljka i češnjaka, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: