Palenta s dagnjama na buzaru

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Palenta s dagnjama na buzaru
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s dagnjama na buzaru.

Palenta je proizvod koji se dobiva iz kukuruznog brašna, najčešće je bijele ili žute boje. Ovaj smo put pripremili palentu s dagnjama na buzaru i vjerujemo da će vam se svidjeti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ocijeđene rajčice narežemo na kockice, peperoncino izmrvimo, a luk i češnjak nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
  3. Zatim dodamo sjeckani češnjak, mrvljeni peperoncino, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
  4. Za to vrijeme u loncu s vrelom i posoljenom vodom rastopimo maslac, dodamo kukuruznu krupicu i pripremimo palentu po uputama na pakiranju.
  5. Kada vino napola ispari dodamo narezane rajčice, sjeckani peršin, dagnje, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  6. Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, prelijemo umakom i školjkama te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: