Palenta s gljivama

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s gljivama
Saznajte kako pripremiti palentu s gljivama u našem video receptu.

Palenta s gljivama i povrćem praznik je za oči, ali i za nepce. Ukusno, jednostavno, zdravo i lijepo, pridjevi su koje možemo povezati uz ovo jelo, a da je to istina, uvjerite se i sami.

Palenta s gljivama - Saznajte kako pripremiti palentu s gljivama u našem video receptu. - gljive ((lisičarke, vrganji)), sir mozzarella, kukuruzna krupica, mini rajčica, maslac, luk, paprika (svježa), češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega sve povrće i gljive operemo i očistimo. Mini rajčice prepolovimo, luk i papriku narežemo na kolutove, češnjak na listiće, gljive na ploške, a sir mozarellu naribamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo maslac, te kukuruznu krupicu, i sve zajedno kuhamo po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu prelijemo u, maslinovim uljem namašćenu, vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedimo. ; U zagrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka i paprike, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo listiće češnjaka, narezane gljive (nekoliko ploški sačuvamo), i pirjamo 5-6 minuta, povremeno miješajući. ; Potom začinimo solju i paprom, dodamo prepolovljene mini rajčice, promiješamo i maknemo s vatre. ; Pripremljeno povrće rasporedimo preko palente, posipamo naribanom mozzarelom, prekrijemo preostalim ploškama gljiva, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotovu palentu narežemo na kocke, stavimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega sve povrće i gljive operemo i očistimo. Mini rajčice prepolovimo, luk i papriku narežemo na kolutove, češnjak na listiće, gljive na ploške, a sir mozarellu naribamo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo maslac, te kukuruznu krupicu, i sve zajedno kuhamo po uputama na pakiranju.
  3. Gotovu palentu prelijemo u, maslinovim uljem namašćenu, vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedimo.
  4. U zagrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka i paprike, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša.
  5. Zatim dodamo listiće češnjaka, narezane gljive (nekoliko ploški sačuvamo), i pirjamo 5-6 minuta, povremeno miješajući.
  6. Potom začinimo solju i paprom, dodamo prepolovljene mini rajčice, promiješamo i maknemo s vatre.
  7. Pripremljeno povrće rasporedimo preko palente, posipamo naribanom mozzarelom, prekrijemo preostalim ploškama gljiva, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  8. Gotovu palentu narežemo na kocke, stavimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: