Palenta s pancetom, jajima i umakom pesto genovese

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Palenta s pancetom, jajima i umakom pesto genovese
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pancetom, jajima i umakom pesto genovese.

Palenta je jelo u kojem se kukuruzna krupica kuha u vreloj zasoljenoj tekućini (voda, mlijeko, juha), dok se ne zgusne i počne odvajati od rubova posude, a uz dodatak pečene pancete, jaja na oko i umaka pesto genovese, čini izuzetno jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom juhom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
  2. Zatim polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, a na tavu iznad vatre stavimo kriške pancete i ispečemo ih s obje strane.
  4. Po dvije kriške pečene pancete rasporedimo na svaku palentu, a na masnoću od pečenja razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“.
  5. Po jedno pečeno jaje stavimo preko kriški pečene pancete, pokapamo umakom pesto i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: