Palenta s paprikama i gljivama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
Palenta s paprikama i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palenta s paprikama i gljivama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike operemo, očistimo i narežemo na kockice. Luk narežemo na listiće, a gljivama na komadiće.
  2. U lonac s vodom ulijemo maslinovo ulje, protisnemo režanj češnjaka i dodamo kukuruznu krupicu.
  3. Kukuruznu krupicu kuhamo povremeno miješajući dok se ne skuha.
  4. Za to vrijeme u tavu ulijemo malo ulja, dodamo luk, paprike i gljive, malo posolimo i pržimo dok se povrće ne zgotovi.
  5. U gotovu palentu umiješamo naribani sir parmezan.
  6. U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja dodamo palentu. Preko palente rasporedimo omekšalo povrće, a preko povrća dodamo narezanu mozzarellu.
  7. Pripremljene sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40 –tak minuta.
  8. Pečenu palentu s povrćem pustimo da se malo ohladi potom je narežemo i poslužimo u tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: