Palenta s pikantnim vrganjima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s pikantnim vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima.

Izuzetno zdravo i lagano jelo od palente s umakom od vrganja aromatiziranih ljutom papričicom, češnjakom i bijelim vinom. Ako vas zanimaju detalji, pokrenite video i uživajte.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo.
  2. U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju.
  3. U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre.
  4. U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi.
  5. Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute.
  6. Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  7. Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute.
  8. Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre.
  9. Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: