Palenta s tartufima i šampinjonima

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s tartufima i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s tartufima i šampinjonima.

Dosadila Vam je obična palenta i želite je obući u svečanije ruho? Rješenje je ovaj jednostavan recept koji kombinira tu rustikalnu i jednostavnu namirnicu s profinjenom aromom tartufa, a sve će još dodatno učiniti zanimljivijim i pokoji šampinjon.

Palenta s tartufima i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s tartufima i šampinjonima. - kukuruzna krupica, tartufi (crni) (sjeckanih), šampinjoni, maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo šampinjone narezane na listiće, začinimo solju i paprom, te ih na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekućina što će ih šampinjoni ispustiti. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom posoljenom vodom, dodamo maslac, palentu u omjeru 3:1 (voda : palenta), odnosno 4:1, ovisno o željenoj gustoći palente i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; U lonac s gotovom palentom dodamo pržene šampinjone, crne sjeckane tartufe i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Ovako pripremljenu palentu rasporedimo u prikladne zdjelice, svaku ukrasimo s još malo crnih sjeckanih tartufa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo šampinjone narezane na listiće, začinimo solju i paprom, te ih na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekućina što će ih šampinjoni ispustiti.
  2. Za to vrijeme u lonac s vrelom posoljenom vodom, dodamo maslac, palentu u omjeru 3:1 (voda : palenta), odnosno 4:1, ovisno o željenoj gustoći palente i kuhamo je po uputama na pakiranju.
  3. U lonac s gotovom palentom dodamo pržene šampinjone, crne sjeckane tartufe i sve zajedno nježno izmiješamo.
  4. Ovako pripremljenu palentu rasporedimo u prikladne zdjelice, svaku ukrasimo s još malo crnih sjeckanih tartufa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: