Palenta sa šampinjonima, paprikom i mini rajčicama

  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Palenta sa šampinjonima, paprikom i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu sa šampinjonima, paprikom i mini rajčicom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Papriku i luk narežemo na ploškice, a mozzarellu na kockice. U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo palentu, promiješamo, dodamo malo maslaca sa začinskim biljem. Palentu lagano miješamo dok se kuha.
  2. U tavu ulijemo malo ulja na koje dodamo nasjeckani luk i papriku. Smeđe šampinjone očetkamo i narežemo na manje komadiće, potom ih dodamo u tavu s povrćem, malo ih posolimo.
  3. Kad je palenta skuhana u nju umiješamo tvrdi naribani sir.
  4. Na dno vatrostalne posude pokapamo malo maslinovog ulja i razmažemo te dodamo pripremljenu palentu. Preko palente rasporedimo povrće. Na vrh stavimo nekoliko narezanih mini rajčica i kockice mozzarelle.
  5. Pripremljenu palentu stavimo peći u pećnicu 180°C, 45 minuta. Gotovo jelo ostavimo da odstoji kako bi se palenta malo stvrdnula.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:minuta

Najnovije zanimljivosti: