Panettone

  • 120 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Panettone
Saznajte kako pripremiti panettone u našem video receptu.

Originalni milanski panettone tradicionalna je Božićna poslastica, koja se priprema bez kvasca, što iziskuje vrlo složen postupak priprave koji traje ni više ni manje nego deset dana. No mi smo ga uspjeli napraviti sa kvascem, kako bi maksimalno ubrzali postupak, i gle čuda: naš panettone nije nimalo lošiji od originala.

Panettone - Saznajte kako pripremiti panettone u našem video receptu. - brašno, kvasac (suhog), šećer, vanilin šećer, maslac, žumanjak, grožðice, limun (korica), sol, Od 300 g brašna i ostalih sastojaka (osim grožđica) umijesimo rahlo tijesto. Pustimo da odstoji otprilike 40 minuta. ; Zatim dodamo grožđice pomiješane sa preostalim dijelom brašna i ponovo sve zajedno mijesimo te pustimo da se diže još 20 minuta. ; Papir za pečenje izrežemo po mjeri posude za pečenje s time da papir slobodno smije viriti iznad same posude (na taj način možemo dobiti lijepi vitki i visoki kolač). ; Posudu za pečenje tanko namažemo uljem te po njemu zalijepimo papir. ; Tijesto premjestimo u tako pripremljenu posudu, zarežemo ga po vrhu u križić i pečemo na donjoj razini na 175 stupnjeva 20 minuta. ; Zatim kolač po vrhu premažemo rastopljenim maslacem i pečemo još 25-30 minuta. ; Za vrijeme pečenja panetonne odozgo prekriti alu folijom da ne izgori. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od 300 g brašna i ostalih sastojaka (osim grožđica) umijesimo rahlo tijesto. Pustimo da odstoji otprilike 40 minuta.
  2. Zatim dodamo grožđice pomiješane sa preostalim dijelom brašna i ponovo sve zajedno mijesimo te pustimo da se diže još 20 minuta.
  3. Papir za pečenje izrežemo po mjeri posude za pečenje s time da papir slobodno smije viriti iznad same posude (na taj način možemo dobiti lijepi vitki i visoki kolač).
  4. Posudu za pečenje tanko namažemo uljem te po njemu zalijepimo papir.
  5. Tijesto premjestimo u tako pripremljenu posudu, zarežemo ga po vrhu u križić i pečemo na donjoj razini na 175 stupnjeva 20 minuta.
  6. Zatim kolač po vrhu premažemo rastopljenim maslacem i pečemo još 25-30 minuta.
  7. Za vrijeme pečenja panetonne odozgo prekriti alu folijom da ne izgori.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Rating: 3.18
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: