Panna cotta

  • 30 min
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Panna cotta
Saznajte kako pripremiti panna cottu u našem video receptu.

Panna cotta je talijanski desert porijeklom iz Piedmonta. U prijevodu panna cotta znači kuhana krema. Ovaj kremasti desert po strukturi je sličan gustom pudingu, a pravi, puni okus daje mu preljev od malina. Uživajte polako. Pustite ga da se topi u vašim ustima.

Panna cotta - Saznajte kako pripremiti panna cottu u našem video receptu. - slatko vrhnje, aroma vanilije, želatina (bijela), šećer u prahu, voda, maline ((svježih ili smrznutih)), Želatinu umočimo u malo hladne vode da nabubri. ; Slatko vrhnje ulijemo u lonac te dodamo bočicu arome vanilije (cca 2 ml). Na laganoj vatri pustimo da vrhnje polagano zavrije pa ga kuhamo još 15 minuta. Nakon toga lonac maknemo sa vatre. ; U vrhnje zatim dodajemo otopljenu želatinu i miješamo dok se ravnomjerno ne rastopi. ; Gotovu smjesu prelijemo (rasporedimo) u 4 jednake (vodom isprane) zdjelice, ohladimo ih na sobnoj temperaturi i stavimo ih u hladnjak na 3-4 sata da se sadržaj stvrdne. ; Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući rastapamo 100 g šećera u prahu, sve dok ne dobijemo sirup od šećera. ; Kada uskipi kuhamo 1 minutu pa dodajemo maline te ih dobro ugrijemo stalno miješajući. ; Gotove maline serviramo na tanjuru kao podloga panna cotti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Želatinu umočimo u malo hladne vode da nabubri.
  2. Slatko vrhnje ulijemo u lonac te dodamo bočicu arome vanilije (cca 2 ml). Na laganoj vatri pustimo da vrhnje polagano zavrije pa ga kuhamo još 15 minuta. Nakon toga lonac maknemo sa vatre.
  3. U vrhnje zatim dodajemo otopljenu želatinu i miješamo dok se ravnomjerno ne rastopi.
  4. Gotovu smjesu prelijemo (rasporedimo) u 4 jednake (vodom isprane) zdjelice, ohladimo ih na sobnoj temperaturi i stavimo ih u hladnjak na 3-4 sata da se sadržaj stvrdne.
  5. Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući rastapamo 100 g šećera u prahu, sve dok ne dobijemo sirup od šećera.
  6. Kada uskipi kuhamo 1 minutu pa dodajemo maline te ih dobro ugrijemo stalno miješajući.
  7. Gotove maline serviramo na tanjuru kao podloga panna cotti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: