Paragvajska juha od slanutka s blitvom

  • 60 min
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Paragvajska juha od slanutka s blitvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paragvajsku juhu od slanutka s blitvom.

Ako još nikada niste jeli neko paragvajsko jelo, onda je ova juha izvrstan početak. Blitva i slanutak se iznenađujuće dobro slažu, a u kombinaciji su bogati vitaminima i mineralima. K tome, ova juha će uz krišku tosta postati cjelokupni ručak ili večera.

Paragvajska juha od slanutka s blitvom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti paragvajsku juhu od slanutka s blitvom. - slanutak, češnjak, blitva, luk, rajčice pelati, ljuta mljevena paprika, lovorov list, bijelo vino, peršin (sjeckanog), voda, maslinovo ulje, sol i papar, Slanutak operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći. ; Zatim ga procijedimo u situ, isperemo i stavimo kuhati u litru i pol vode. Rajčice operemo i cijele stavimo u slanutak. Glavicu luka očistimo i narežemo na četvrtine. Češnjak očistimo i prerežemo na polovine. Luk, češnjak, mljevenu papriku i lovorov list dodamo slanutku, pa sve zajedno pokriveno, na laganoj vatri kuhamo 30 minuta. ; Blitvu operemo očistimo, narežemo na trake i kratko kuhamo u vreloj vodi, procijedimo, dodamo slanutku i sve zajedno kuhamo još 15 minuta. ; Iz lonca izvadimo luk, rajčice, češnjak i žlicu slanutka i sadržaj izmiksamo štapnim mikserom. ; U tavi na malo ulja kratko pržimo dobiveni pire, podlijemo bijelim vinom i time zalijemo juhu. ; Sve zajedno kuhamo još deset minuta, pospemo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo u dubokim tanjurima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Slanutak operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći.
  2. Zatim ga procijedimo u situ, isperemo i stavimo kuhati u litru i pol vode. Rajčice operemo i cijele stavimo u slanutak. Glavicu luka očistimo i narežemo na četvrtine. Češnjak očistimo i prerežemo na polovine. Luk, češnjak, mljevenu papriku i lovorov list dodamo slanutku, pa sve zajedno pokriveno, na laganoj vatri kuhamo 30 minuta.
  3. Blitvu operemo očistimo, narežemo na trake i kratko kuhamo u vreloj vodi, procijedimo, dodamo slanutku i sve zajedno kuhamo još 15 minuta.
  4. Iz lonca izvadimo luk, rajčice, češnjak i žlicu slanutka i sadržaj izmiksamo štapnim mikserom.
  5. U tavi na malo ulja kratko pržimo dobiveni pire, podlijemo bijelim vinom i time zalijemo juhu.
  6. Sve zajedno kuhamo još deset minuta, pospemo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo u dubokim tanjurima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: