Parfait s orašastim plodovima

  • 200 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Parfait s orašastim plodovima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfait s orašastim plodovima.

Parfait na francuskom jeziku znači perfektno – savršeno, a označava zamrznutu kremu od zaslađenih jaja i tučenog vrhnja koja se može obogatiti raznim aromama, a kako smo ju mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag, a bademe, orahe i suhe smokve nasjeckamo.
  2. Zatim nasjeckane bademe, orahe i polovicu pistacija stavimo na ugrijanu tavu i pržimo ih 2-3 minute, a potom maknemo s vatre.
  3. U zdjelu razbijemo dva cijela jaja i dodamo dva žumanjka, ulijemo med, dodamo voćni šećer, zdjelu stavimo iznad pare i pjenjačom kratko promiješamo.
  4. Čim se sastojci zapjene dodamo aromu naranče i ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu.
  5. Nakon 10-ak minuta miksanja kremu premjestimo u čistu i hladnu zdjelu, dodamo čvrsti šlag, pržene orašaste plodove, sjeckane smokve, ulijemo malo soka od limuna i sve zajedno nježno izmiješamo.
  6. Dobivenu kremu premjestimo u prikladnu okruglu posudu, malu ju protresemo i stavimo u zamrzivač na 3 sata.
  7. Posudu s parfaitom okrenemo na tanjur za posluživanje i pričekamo da se slastica sama „odvoji“ od posude, a potom ju posipamo preostalim pistacijom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: