Parfe od čokolade

  • 180 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Parfe od čokolade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfe od čokolade.

Koje god godišnje doba bilo, koji god dio dana bio, čokolada je uvijek dobrodošla. Teške i zasitne čokoladne kombinacije prepustit ćemo jeseni i zimi, a sada Vam nudimo nešto posve drugačije – sasvim lagano i prozračno – čokoladni parfe.

Parfe od čokolade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfe od čokolade. - čokolada za kuhanje, kava (crne), želatina (instant), jaje, vrhnje za šlag, džem od šumskog voća, podloga za tortu, U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, ulijemo crnu kavu i povremeno miješajući je topimo. Rastopljenu čokoladu stavimo na stranu da se malo ohladi. ; Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje za šlag. U zdjelu s čokoladom prvo umiješamo žumanjke, potom instant želatinu i na kraju nježno umiješamo tučeni šlag. ; Zatim podlogu za torte malo natopimo crnom kavom i premažemo je džemom od šumskog voća. ; Na podlogu prelijemo pripremljeni parfe, ravnomjerno rasporedimo, ali ne zagladimo. ; Sve zajedno stavljamo u hladnjak na nekoliko sati da parfe stvrdne, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, ulijemo crnu kavu i povremeno miješajući je topimo. Rastopljenu čokoladu stavimo na stranu da se malo ohladi.
  2. Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje za šlag. U zdjelu s čokoladom prvo umiješamo žumanjke, potom instant želatinu i na kraju nježno umiješamo tučeni šlag.
  3. Zatim podlogu za torte malo natopimo crnom kavom i premažemo je džemom od šumskog voća.
  4. Na podlogu prelijemo pripremljeni parfe, ravnomjerno rasporedimo, ali ne zagladimo.
  5. Sve zajedno stavljamo u hladnjak na nekoliko sati da parfe stvrdne, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: