Pašta fažol na talijanski način

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pašta fažol na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu fažol na talijanski način.

U našoj je kulturi grah nešto što zamišljamo ulgavnom kao varivo, ali zašto bi uvijek moralo biti tako? Tradicionalnu ćemo varijantu ostaviti za hladne dane, a dok sunce ovako grije ugledat ćemo se na talijanske nam susjede i grah uspješno pridružiti tjestenini!

Pašta fažol na talijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu fažol na talijanski način. - tjestenina ((gnocchetti)), grah (crvenog iz konzerve), luk, slanina (dimljene), mrkva, koraba, češnjak, čili papričica (mljevene), bijelo vino, mesni temeljac, sir percorino, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije. ; Potom u lonac ulijemo mesnu juhu, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije. ; U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije.
  4. Potom u lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije.
  5. U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 30
Rating: 4.43
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: