Pašteta od guščje jetre

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pašteta od guščje jetre
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštetu od guščje jetre.

Svjetski poznato jelo koje sigurno zaslužuje mjesto i na vašem blagdanskom stolu. No prije svega treba ga znati pripremiti, a u tome će vam sigurno pomoći naš video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške.
  2. U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  3. Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu.
  4. Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu.
  5. Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne.
  6. Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: