Patatas bravas – “krumpir za hrabre” na španjolski način

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Patatas bravas - "krumpir za hrabre" na španjolski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patatas bravas - "krumpir za hrabre" na španjolski način.

Ovo se jelo tradicionalno poslužuje u Španjolskoj kao tapas – što znači predjelo ili grickalice. Želite li se i vi na trenutak osjećati poput Španjolaca, naučite recepturu i zaplešite s kastanjetama po kuhinji.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na komade veličine zalogaja.
  2. Zatim krumpir stavimo u prikladnu zdjelu, posolimo ga, prelijemo maslinovim uljem, promiješamo, premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice te miješajući pričekamo da se malo rastopi.
  5. Potom dodamo mljevenu crvenu i čili papričicu, pelat rajčice i malo ju kuhačom izgnječimo, ulijemo cca. 150 ml vode, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  6. Nakon 15-ak minuta umak maknemo s vatre i ostavimo ga da se malo ohladi.
  7. Pečeni krumpir rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ga umakom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: