Patlidžani alla parmigiana

  • 40 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Patlidžani alla parmigiana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane alla parmigiana.

Stabljika patlidžana mora imati izražajnu zelenu boju, a unutrašnjost bijelu boju s nekoliko sjemenki. Ukoliko je unutrašnjost zelene boje, patlidžan nije dozrio. Patlidžan nije bogat vitaminima i mineralima, ali zato obiluje celulozom, potiče rad probavnih organa te sadrži znatnu količinu pektina, koji snizuje kolesterol. No dosta priče, pogledajte jedan od primjera što Talijani čine s patlidžanom i uživajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane operemo, očistimo, poprečno narežemo na ploške debljine pola centimetra, stavimo ih u zdjelu, prelijemo limunovim sokom i vodom, posolimo i ostavimo da odstoje 20-ak minuta da se odgorče, listove bosiljka nasjeckamo, a sir mozzarellu narežemo na kriške.
  2. Neočišćene režnjeve češnjaka nagnječimo i stavimo u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme u tavu, u duboko vrelo ulje, stavimo ploške patlidžana i pržimo ih sa svake strane tri minute.
  4. Pržene ploške patlidžana izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
  5. Zatim iz umaka od rajčice izvadimo režnjeve češnjaka, začinimo paprom, maknemo s vatre i umak izradimo štapnim mikserom.
  6. Potom na tanjur za posluživanje rasporedimo ploške patlidžana, prekrijemo ih kriškama mozzarelle, prelijemo umakom od rajčica, posipamo sjeckanim bosiljkom i naribanim sirom parmezanom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: