Patlidžani s kruhom iz pećnice

  • 100 min
  • 6-8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Patlidžani s kruhom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s kruhom iz pećnice.

U Europi se patlidžan prvi put spominje u 14. stoljeću, najprije u Španjolskoj, gdje su ga iz Indije, a potom iz Azije, donijeli arapski trgovci. U 15. se stoljeću pojavljuje u Italiji, u 16. u Hrvatskoj, a danas u zanimljivoj kombinaciji s još ponekim sastojcima, i na vašem zaslonu od računala.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane operemo, narežemo ih na ploške, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta da se odgorče, luk nasjeckamo, a jaja umutimo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša.
  3. Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo listove bosiljka, promiješamo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta.
  4. Za to vrijeme u drugu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijeđene i osušene ploške patlidžana i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute.
  5. Pržene ploške patlidžana izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
  6. Zatim ploškama patlidžana prekrijemo dno vatrostalne posude i preko njih rasporedimo dio umaka od rajčica.
  7. Potom u prikladnu posudu ulijemo mlijeko i umućena jaja te promiješamo pjenjačom.
  8. U dobivenu mješavinu umočimo kriške kruha i njih rasporedimo preko umaka od rajčica.
  9. Preko kruha složimo sloj ploški patlidžana, prelijemo umakom od rajčica, zatim sloj namočenog kruha, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo ploškama patlidžana i prelijemo umakom od rajčica.
  10. U zdjelicu stavimo krušne mrvice, dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke.
  11. Dobivenom mješavinom posipamo sastojke u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  12. Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: