Pečena guska s jabukama i kestenima

  • 180 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečena guska s jabukama i kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu gusku s jabukama i kestenima.

Guska inače pripada porodici pataka, no igrom slučaja ovako nadjevena jabukama i na posteljici od kestena, pripasti će našoj porodici kao ukusan obrok.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pancetu narežemo na trakice, jabukama izvadimo srednji dio s košticama, luk nasjeckamo, a gusku dobro posolimo i premjestimo u vatrostalnu posudu.
  2. Zatim gusku nadjenemo jabukama, premažemo je uljem ili svinjskom masti, prelijemo s cca. 200 ml juhe i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 3 sata, povremeno ju prelijevajući sokovima od pečenja.
  3. 20-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo očišćene kestene, ulijemo toliko juhe da ih prekrije i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri.
  4. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  5. Potom dodamo sjeckani luk, narezanu pancetu, šećer, posolimo, promiješamo i sastojke karameliziramo na srednje jakoj vatri.
  6. Kad je polovica juhe u loncu s kestenima isparila, karamelizirani šećer s pancetom i lukom premjestimo na kestene, promiješamo i lonac maknemo s vatre.
  7. Na pladanj stavimo kestene s lukom i pancetom, preko njih gusku i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: