Pečena svinjska plećka

  • 210 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečena svinjska plećka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku plećku.

Kod pečenja svinjetine nije potrebno upotrebljavati veliki broj namirnica; čak da ju i samo posolite te pažljivo ispečete, najvjerojatnije će biti sočna i ukusna. No nećete pogriješiti niti ako, kao i mi, kožu zarežete i premažete ju mješavinom senfa, meda i cimeta: postati će hrskava uz zanimljivu ali nenametljivu aromu.

Pečena svinjska plećka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku plećku. - svinjetina (plećke (s kožom)), med, senf, cimet, sol, bijeli papar, U zdjelicu stavimo med, dodamo senf, cimet u prahu i izmiješamo sastojke. ; Plećku operemo i osušimo. Oštrim nožem, uzdužno i poprečno, zarežemo površinu kože svinjske plećke (da dobijemo mrežasti uzorak), začinimo solju i paprom i premažemo mješavinom meda. ; Zatim plećku prekrijemo alu folijom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na rešetku iznad lima, na 180°C, 30 minuta za svakih 500 g. ; Pola sata prije kraja pečenja maknemo alu foliju, da se kožica zapeče (pazimo da ne izgori).; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelicu stavimo med, dodamo senf, cimet u prahu i izmiješamo sastojke.
  2. Plećku operemo i osušimo. Oštrim nožem, uzdužno i poprečno, zarežemo površinu kože svinjske plećke (da dobijemo mrežasti uzorak), začinimo solju i paprom i premažemo mješavinom meda.
  3. Zatim plećku prekrijemo alu folijom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na rešetku iznad lima, na 180°C, 30 minuta za svakih 500 g.
  4. Pola sata prije kraja pečenja maknemo alu foliju, da se kožica zapeče (pazimo da ne izgori).
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:210minuta

Najnovije zanimljivosti: