Pečena svinjska rolada u umaku od vrhnja

  • 220 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečena svinjska rolada u umaku od vrhnja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu u umaku od vrhnja.

Sočna pečena svinjska rolada, nadjevena slaninom i listićima parmezana, pa još u finom umaku od pečenja i vrhnja za kuhanje, je jelo koje će sigurno ispuniti sva Vaša očekivanja od dobre pečenke!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku ružu s unutarnje strane zarežemo nožem, te oprezno režući rastvaramo kako bi dobili što veću površinu.
  2. Meso začinimo solju i paprom, po mesu rasporedimo kriške slanine, posipamo origanom i ružmarinom, preko svega nastružemo sir ribanac, meso savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
  3. Potom meso posolimo sa svih strana i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Zatim ga sa svih strana premažemo svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 180 minuta.
  4. Pečeno meso izvadimo na dasku za rezanje i skinemo kuhinjsku vezicu, a umak od pečenja odvojimo od masnoće, ulijemo ga u ugrijanu tavu, dodamo bijelo vino i kad zavri pričekamo da tekućina reducira na pola.
  5. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo 150 ml vode, dodamo kukuruzni škrob i izmiješamo pjenjačom.
  6. Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s umakom i miješajući pričekamo da se počne zgušnjavati. Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zavri.
  7. Meso narežemo na ploške, premjestimo ga na pladanj za posluživanje, prelijemo gotovim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:220minuta

Najnovije zanimljivosti: