Pečena svinjska rolada

  • 120 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečena svinjska rolada
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu.

Svi koji vole izreku „nema ptice do prasice“ došli su na svoje. Svinjska potrbušina ili carsko meso nadjeveno začinjenom i napola pečenom svinjskom pisanicom ili lungićem, savijena u roladu i ispečena u pećnici.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sa svinjske pisanice uklonimo kožice i žilice, od otkoštene svinjske potrbušine odstranimo višak masnoće i stanjimo ju, a luk nasjeckamo.
  2. Po radnoj površini posipamo majčinu dušicu i ružmarin, dodamo sol i papar te svinjsku pisanicu uvaljamo u mješavinu začina.
  3. U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo začinjenu svinjsku pisanicu i ispečemo ju sa svih strana.
  5. Nakon 5-6 minuta meso izvadimo, a na masnoću od pečenja dodamo preostali maslac, sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša.
  6. Za to vrijeme svinjsku potrbušinu začinimo solju i paprom.
  7. Potom na prženi luk dodamo senf, promiješamo i maknemo s vatre.
  8. Dobivenom mješavinom senfa i luka premažemo svinjsku potrbušinu, na nju položimo svinjsku pisanicu, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
  9. Tako pripremljenu roladu premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 90 minuta.
  10. Gotovo pečenje izvadimo iz pećnice, uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: