Pečeni krumpir na lyonski način

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Pečeni krumpir na lyonski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni krumpir na lyonski način.

Sigurni smo da se kao prilog raznovrsnim jelima na Vašem tanjuru često nađu prženi krumpirići i zato Vam danas predlažemo jednu varijaciju na tu temu. Ne kažemo da se treba odreći klasičnih krumpirića, ali malo promjene s vremena na vrijeme dobro dođe!

Pečeni krumpir na lyonski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni krumpir na lyonski način. - krumpir, luk, češnjak, maslac, peršin (sjeckani), sol i papar, U tavi ugrijemo 20 g maslaca, dodamo luk narezan na kolute i na laganoj vatri ga pržimo dok ne omekša. Omekšali luk izvadimo iz tave na stranu. ; Zatim u istoj tavi ugrijemo preostali maslac i na njemu popržimo oguljeni krumpir koji smo narezali na ploške i osušili kuhinjskom krpom. ; Potom prženi krumpir začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak, te sve zajedno, malo izmiješamo. ; Čim češnjak zamiriše dodamo omekšali luk, sjeckani peršin, sve zajedno izmiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo 20 g maslaca, dodamo luk narezan na kolute i na laganoj vatri ga pržimo dok ne omekša. Omekšali luk izvadimo iz tave na stranu.
  2. Zatim u istoj tavi ugrijemo preostali maslac i na njemu popržimo oguljeni krumpir koji smo narezali na ploške i osušili kuhinjskom krpom.
  3. Potom prženi krumpir začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak, te sve zajedno, malo izmiješamo.
  4. Čim češnjak zamiriše dodamo omekšali luk, sjeckani peršin, sve zajedno izmiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: