Pečeni krumpirići s crvenim umakom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane

Krumpirići za međuobrok? Naravno. No, nemojte izostaviti ukusan crveni umak od rajčice i paprike.

Pečeni krumpirići s crvenim umakom
Pečeni krumpirići s crvenim umakom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti pečene krumpiriće s crvenim umakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice i papriku narežemo na komade, stavimo u lim za pečenje i pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, na 25 minuta.
  2. Za to vrijeme narežemo krumpire i stavimo ih u lim za pečenje.
  3. Krumpirima dodamo maslinovo ulje, sjemenke maka i sezama, mljeveni chilli, sol i papar te stavimo peći u pećnicu na 35 minuta.
  4. Pečene rajčice i papriku izvadimo iz pećnice i stavimo u električni sjekač, začinimo dimljenom mljevenom paprikom te dobro promiješamo.
  5. Nakon što je krumpir pečen, posložimo ga na tanjur, pospemo svježe sjeckanim peršinom te poslužimo uz umak.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: