Pečeni krumpirići s ljutim umakom – Patatas bravas

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene krumpiriće s ljutim umakom - patatas bravas.

Sastojci naoko uobičajeni – krumpir, rajčice i kobasica, ali sve na jedan nov način koji će Vas natjerati da potrčite u kuhinju odmah pripremiti ručak!

Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene krumpiriće s ljutim umakom - patatas bravas. - krumpir, luk, kim (mljevenog), mljevena crvena paprika, čili papričica (mljevene), češnjak, sjeckana rajčica, šećer, kobasica (polusuhe, mesne), peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Krumpir ogulimo, narežemo na kockice veličine 2 cm, isperemo pod mlazom hladne vode, osušimo i stavimo u veliku zdjelu. ; Zatim kockice krumpira začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, premjestimo na papirom za pečenje obložen lim za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta, odnosno, dok krumpiri ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljeveni kim, mljevenu slatku i čili papriku, protisnemo češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, žličicu šećera, još malo začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok umak ne reducira. Gotov ljuti umak stavimo u zdjelicu i ostavimo da se ohladi. ; U zasebnu tavu stavimo polusuhe mesne kobasice narezane na ploške i kratko ih ispržimo. ; Ovo jelo poslužimo tako što u zdjelice stavimo vruće pečene krumpiriće, prelijemo ih ljutim umakom od rajčice, posipamo sjeckanim peršinom i uz njih poslužimo pržene kolutiće kobasica.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo, narežemo na kockice veličine 2 cm, isperemo pod mlazom hladne vode, osušimo i stavimo u veliku zdjelu.
  2. Zatim kockice krumpira začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, premjestimo na papirom za pečenje obložen lim za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta, odnosno, dok krumpiri ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
  3. Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  4. Zatim u tavu dodamo mljeveni kim, mljevenu slatku i čili papriku, protisnemo češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, žličicu šećera, još malo začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok umak ne reducira. Gotov ljuti umak stavimo u zdjelicu i ostavimo da se ohladi.
  5. U zasebnu tavu stavimo polusuhe mesne kobasice narezane na ploške i kratko ih ispržimo.
  6. Ovo jelo poslužimo tako što u zdjelice stavimo vruće pečene krumpiriće, prelijemo ih ljutim umakom od rajčice, posipamo sjeckanim peršinom i uz njih poslužimo pržene kolutiće kobasica.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: