Pečeni marinirani losos sa špinatom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Pečeni marinirani losos sa špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom.

Losos živi malo u rijekama, malo u morima i na kraju se odmara na posteljici od špinata u Vašoj blagavaoni. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove.
  2. U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta.
  4. Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
  5. 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu.
  6. Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
  7. Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: