Pečeni ramstek i šampinjoni s chimichurri umakom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečeni ramstek i šampinjoni s chimichurri umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni ramstek i šampinjone s chimichurri umakom.

Ramstek je odrezak od mesa goveđeg hrpta, debljine oko 2 cm, a težine od 160 do 200 g i prava je stvar za sladokusce, a ovaj put smo ga obogatili zanimljivim umakom i nadjevenim šampinjonima. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone operemo i osušimo, odvojimo im stapke i nadjenemo začinjenim maslacem, peperoncine, kim i sušeni origano izmrvimo u mužaru, svježi origano nasjeckamo, češnjak protisnemo, a pečene paprike narežemo na trakice.
  2. Šampinjone premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo ocat i 50 ml vode, dodamo narezanu papriku, mrvljene peperoncine, sušeni origano, kim, protisnuti češnjak, sjeckani peršin i svježi origano, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo umak.
  4. Odreske posolimo, premažemo uljem, stavimo ih na vruću gril tavu i pečemo ih sa svake strane 3-4 minute.
  5. Pečene odreske rasporedimo na tanjure, premažemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s pečenim gljivama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: