Pečeni rolani odojak sa francuskom salatom

  • 180 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Jelo sadrži meso
Pečeni rolani odojak sa francuskom salatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni rolani odojak sa francuskom salatom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od odojka odvojimo kosti da nam ostane čisto meso te ga na stolu ili na radnoj dasci rasporedimo ispred sebe. Zatim deblje mesne dijelove stanjimo i stavimo na tanje dijelove mesa tako da kod rolanja dobijemo jednolično debelu roladu.
  2. Sada očišćeno i složeno meso s unutarnje strane začinimo sa solju, paprom, ploškama češnjaka, ružmarinom, mažuranom, origanom (i drugim začinskim biljem po želji).
  3. Tako pripremljeno i začinjeno meso zamotamo u roladu te povežemo čvrstim platnenim koncem da zadrži oblik kod pečenja. Zatim kožu odojka probušimo na više mjesta kako bi višak masnoće iscurio tijekom pečenja.
  4. Sada nauljimo posudu za pečenje, u nju položimo odojka, pouljimo ga, podlijemo s malo vode i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva na 2h i 30 minuta.
  5. Za to vrijeme krumpir koji smo prethodno skuhali u ljusci ogulimo i narežemo na kockice zajedno s krastavcima.
  6. Zatim narezano povrće stavimo u zdjelu te dodamo kuhani grašak i mrkvu, također narezanu na kockice.
  7. Sada u salatu dodamo senf, majonezu, malo soli i papra i promiješamo, a onda stavimo u hladnjak da se ohladi.
  8. Nakon što je odojak pečen, stavimo ga u drugu posudu da se ohladi, nakon toga skinemo špagu, narežemo, a zatim poslužimo uz francusku salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: