Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom

  • 210 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom.

Da bi pripremili ovo ukusno jelo potrebna su vam juneća rebra, a da izbjegnete piljenje istih i to pilom za željezo u vašem domu, zamolite mesara neka to učini za vas i to je najteži dio, a sve ostalo je uživanje u pripremi, kuhanju i jedenju.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, češnjak očistimo, a s mesa skinemo opne i višak masnoće te ga posolimo.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezana rabra i pržimo ih sa svih strana. Nakon 10-12 minuta meso izvadimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu, celer i luk, polovicu maslaca, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući.
  3. Zatim ulijemo brandy, dodamo list lovora, režnjeve češnjaka, sušenu majčinu dušicu, mljeveni čili, koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i juhu, popaprimo, promiješamo i ostavimo da zavri.
  4. Potom povrće i tekućinu prelijemo preko mesa u vatrostalnoj posudi, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 180 minuta.
  5. Jelo izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na toplo i izvadimo mu kosti, umak bez lovorovog lista prelijemo u lonac iznad vatre, izradimo ga štapnim mikserom i pričekamo da zavri.
  6. Zatim u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da zavri te da se umak poveže.
  7. Na tanjure rasporedimo otkošteno meso, prelijemo ga umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:210minuta

Najnovije zanimljivosti: