Peperonata

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Peperonata
Saznajte kako pripremiti peperonatu u našem video receptu.

Peperonata je ponegdje poznata i pod nazivom "sirotinjski đuveč", no nepravedno je zaslužila takav naziv. Naime, ima jednostavnu, ali istovremeno bujnu aromu, a odlikuje se i specifičnim pikantnim okusom. Peperonata tako može biti prilog dostojan i najluksuznijih jela.

Peperonata - Saznajte kako pripremiti peperonatu u našem video receptu. - luk, češnjak, čili papričica, svježa crvena paprika, rajčice pelati, lovorov list, koncentrat rajčice, maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na maslinovo, ulje dodamo sitno sjeckani luk, malo soli, protisnuti češnjak, sjeckane čili papričice kojima smo odstranili koštice, lovorov list te pirjamo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo na kockice narezanu crvenu papriku i sve zajedno pirjamo po prilici još 5 minuta, povremeno protresajući posudu. ; Zatim dodajemo usitnjenu pelati rajčicu, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo i ostavimo poklopljeno da kuha na laganoj vatri 30 minuta. ; Prije kraja kuhanja umak po želji začinimo maslinovim uljem, majčinom dušicom, origanom ili bosiljkom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu, na maslinovo, ulje dodamo sitno sjeckani luk, malo soli, protisnuti češnjak, sjeckane čili papričice kojima smo odstranili koštice, lovorov list te pirjamo dok povrće malo ne omekša.
  2. Zatim dodamo na kockice narezanu crvenu papriku i sve zajedno pirjamo po prilici još 5 minuta, povremeno protresajući posudu.
  3. Zatim dodajemo usitnjenu pelati rajčicu, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo i ostavimo poklopljeno da kuha na laganoj vatri 30 minuta.
  4. Prije kraja kuhanja umak po želji začinimo maslinovim uljem, majčinom dušicom, origanom ili bosiljkom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: