Perkelt od janjetine

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Perkelt od janjetine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti perkelt od janjetine.

Mi kažemo: „perkelt“, Vi pomislite: „Mađarska“, ali nakon što otkrijete još jedno lice janjetine, to bi se moglo promijeniti. Ovo jelo koje krijepi i dušu i tijelo osvojit će Vas svojim jednostavnim sastojcima koji se spajaju u savršen sklad da bi Vam pružili vrhunski gastro-doživljaj.

Perkelt od janjetine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti perkelt od janjetine. - janjetina (bez kosti), luk, lovorov list, bijelo vino, povrtna kocka, jaje, limun, peršin (sjeckani), češnjak, ulje, sol i papar, U tavu, na vruće ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk ne omekša. ; U loncu, na vrućem ulju, ispržimo janjetinu narezanu na manje komade, sa svih strana. ; Zatim janjetini dodamo prženi luk, lovorov list, začinimo solju i paprom, te pirjamo na laganoj vatri po prilici 45 minuta podlijevajući prvo vinom, a zatim povrtnim temeljcem, pazeći da ne nestane tekućine. ; Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo jaja, dodamo sok od limuna, sjeckani peršin, protisnuti režanj češnjaka i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Janjetinu maknemo sa vatre i kada se malo smanji temperatura jela, u lonac umiješamo pripremljen umak i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu, na vruće ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk ne omekša.
  2. U loncu, na vrućem ulju, ispržimo janjetinu narezanu na manje komade, sa svih strana.
  3. Zatim janjetini dodamo prženi luk, lovorov list, začinimo solju i paprom, te pirjamo na laganoj vatri po prilici 45 minuta podlijevajući prvo vinom, a zatim povrtnim temeljcem, pazeći da ne nestane tekućine.
  4. Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo jaja, dodamo sok od limuna, sjeckani peršin, protisnuti režanj češnjaka i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  5. Janjetinu maknemo sa vatre i kada se malo smanji temperatura jela, u lonac umiješamo pripremljen umak i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: