Piadine

  • 65 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piadine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Piadine.

Mnogi misle da ova simpatična riječ koja označava još simpatičnije jelo dolazi od grčke riječi za pogaču. Bilo to tako ili ne, sigurni smo da ćete se složiti da je sa svim ukusnim dodatcima koje piadina nudi, ipak nešto zanimljivija od pogače!

Piadine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Piadine. - brašno, soda bikarbona, sol, svinjska mast, mlijeko, Za nadjev:: krem sir, pršut, sir mozzarella, rajčica, rukola, U zdjelu prosijemo brašno, dodamo sodu bikarbonu, sol i na suho izmiješamo sastojke. ; Zatim u brašno umiješamo svinjsku mast, te stalno miješajući kuhačom postupno ulijevamo mlijeko sobne temperature. ; Sastojke iz zdjele prebacimo na dasku, te rukama umijesimo jednolično tijesto (po prilici 15-ak minuta). ; Zatim od tijesta oblikujemo kuglu, stavimo je u zdjelu, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta. ; Potom od tijesta oblikujemo štrucu, po prilici osam centimetra promjera, te je narežemo na 8 kriški debljine 2-3 centimetra. ; Dobivene kriške tanko razvaljamo u krugove, po prilici debljine 3 milimetra i širine 20-ak centimetra. ; Dobivene oblike tijesta stavimo na dno dovoljno široke vruće tave bez masnoće, svaki dobro izbodemo vilicom da ne nastanu mjehurići, te pečemo s obje strane dok se ne zapeku poput palačinki (kod prvog okretanja tijesto također izbodemo vilicom). ; Gotove piadine izvadimo na dasku, prerežemo po pola, preklopimo polovice i umotamo u čistu kuhinjsku krpu da se opuste. ; Piadine poput svakog drugog sendviča možemo nadijevati raznim sastojcima. ; Klasične piadine premazujemo punomasnim krem sirom ili vrhnjem, te ih nadijevamo, tankim kriškama pršuta i sira mozzarelle, kolutima svježih rajčica, i svježom rukolom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu prosijemo brašno, dodamo sodu bikarbonu, sol i na suho izmiješamo sastojke.
  2. Zatim u brašno umiješamo svinjsku mast, te stalno miješajući kuhačom postupno ulijevamo mlijeko sobne temperature.
  3. Sastojke iz zdjele prebacimo na dasku, te rukama umijesimo jednolično tijesto (po prilici 15-ak minuta).
  4. Zatim od tijesta oblikujemo kuglu, stavimo je u zdjelu, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta.
  5. Potom od tijesta oblikujemo štrucu, po prilici osam centimetra promjera, te je narežemo na 8 kriški debljine 2-3 centimetra.
  6. Dobivene kriške tanko razvaljamo u krugove, po prilici debljine 3 milimetra i širine 20-ak centimetra.
  7. Dobivene oblike tijesta stavimo na dno dovoljno široke vruće tave bez masnoće, svaki dobro izbodemo vilicom da ne nastanu mjehurići, te pečemo s obje strane dok se ne zapeku poput palačinki (kod prvog okretanja tijesto također izbodemo vilicom).
  8. Gotove piadine izvadimo na dasku, prerežemo po pola, preklopimo polovice i umotamo u čistu kuhinjsku krpu da se opuste.
  9. Piadine poput svakog drugog sendviča možemo nadijevati raznim sastojcima.
  10. Klasične piadine premazujemo punomasnim krem sirom ili vrhnjem, te ih nadijevamo, tankim kriškama pršuta i sira mozzarelle, kolutima svježih rajčica, i svježom rukolom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 31
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:65minuta

Najnovije zanimljivosti: