Pijane kroštule

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pijane kroštule
Saznajte kako pripremiti pijane kroštule u našem video receptu.

Kroštule su izvorna istarska slastica, a naše smo „napili“ vinom i rakijom da nam budu veselije i ukusnije. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žumanjke odvojimo od bijelanjaka, maslac omekšamo u mikrovalnoj pećnici, a polovicu limunove korice naribamo.
  2. U posudu multipraktika prosijemo brašno, dodamo omekšali maslac, žumanjke, naribanu limunovu koricu, vanilin šećer, bijelo vino, rakiju, sol, poklopimo i izradimo jednolično tijesto.
  3. Tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo ga u zasebnu posudu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta.
  4. Zatim tijesto premjestimo na radnu površinu i tanko ga razvaljamo. Potom ga narežemo na trakice širine tri centimetra, a njih poprečno narežemo na komade duljine 15-ak centimetara.
  5. Izrezanim trakicama krajeve savijemo u suprotnim smjerovima, kako bi dobile izgled vadičepa i stavimo ih pržiti u duboko ulje.
  6. Nakon četiri, pet minuta prženja, kada dobiju zlatno-smeđu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih premjestimo na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: