Pikantna junetina na način „Szechuan“

  • 160 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantna junetina na način „Szechuan“
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu junetinu na način "Szechuan".

Kineska kuhinja je vrlo zdrava i ukusna, a jela pripremana na način koji se koristi u pokrajini Szechuan obilježava dodatna ljutina, ali je i okus nešto posebno.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.
  2. Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata.
  3. U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući.
  4. Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  5. Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:160minuta

Najnovije zanimljivosti: