Pikantna piletina s rajčicama na mediteranski način

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantna piletina s rajčicama na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu s rajčicama na mediteranski način.

Cherry ili mini rajčice se uzgajaju još od ranih 1800-ih, a misli da su nastale u Peruu i sjevernom Čileu. Za ovaj recept nemojte upotrijebiti tako stare rajčice, već malo mlađe i svježije, pripremite piletinu i sušene rajčice i pogledajte upute.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U sjekač stavimo sušene rajčice, dodamo origano, peperoncine, očišćene režnjeve češnjaka, ulijemo 120 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
  2. Pileća prsa posolimo i stavimo ih peći na lagano nauljenu vruću gril tavu.
  3. Nakon 5 minuta pileća prsa okrenemo i pečemo ih još toliko.
  4. Zatim pileće filete premjestimo u vatrostalnu posudu, nožem im zarežemo gornju stranu na nekoliko mjesta, nadjenemo ih smjesom od sušenih rajčica, dodamo cijele mini rajčice i masline, sve zajedno još pokapamo smjesom od sušenih rajčica i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: