Pikantna riba na tajlandski način

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Pikantna riba na tajlandski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu ribu na tajlandski način.

Bijela riba je mnogima vjerojatno najukusnija pečena na gradelama i prelivena s malo finog domaćeg maslinovog ulja. No postoje i drugi načini pripreme bijele ribe, a neki od njih mogli bi vas stvarno ugodno iznenaditi. Ovaj pikantni riblji recept zadržava nježan okus bijele ribe i uspješno ga kombinira s ljutim i kiselim aromama. Rezultat je egzotični, osvježavajući okus koji bi se mogao svidjeti čak i ljudima koji inače nisu ljubitelji ribe.

Pikantna riba na tajlandski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu ribu na tajlandski način. - bijela riba, češnjak, ljuta papričica (svježe), vlasac, riblji umak, limeta (iscijeđeni sok), ulje, sol, Vatrostalnu posudu premažemo mješavinom rastopljenog maslaca i maslinovog ulja. ; Poriluk očistimo, operemo, narežemo na tanke kolutiće i posložimo po dnu vatrostalne posude. Filete lista položimo na kolutove poriluka. Češnje češnjaka tanko narežemo. Chili papričice operemo i narežemo na tanke kolutiće. Vlasac očistimo, operemo i narežemo na 3 cm duge trakice.; U zdjeli pomiješamo kolutiće chili-ja, narezani češnjak, sok limete, riblji umak „nam pla“ pa sve zajedno prelijemo po filetima lista. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 160°C oko 20 minuta. Pred kraj po filetima pobacamo pripremljen vlasac, pustimo da malo uvene i poslužimo jelo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Vatrostalnu posudu premažemo mješavinom rastopljenog maslaca i maslinovog ulja.
  2. Poriluk očistimo, operemo, narežemo na tanke kolutiće i posložimo po dnu vatrostalne posude. Filete lista položimo na kolutove poriluka. Češnje češnjaka tanko narežemo. Chili papričice operemo i narežemo na tanke kolutiće. Vlasac očistimo, operemo i narežemo na 3 cm duge trakice.
  3. U zdjeli pomiješamo kolutiće chili-ja, narezani češnjak, sok limete, riblji umak „nam pla“ pa sve zajedno prelijemo po filetima lista.
  4. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 160°C oko 20 minuta. Pred kraj po filetima pobacamo pripremljen vlasac, pustimo da malo uvene i poslužimo jelo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: