Pikantni gamberi s hamburgerom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantni gamberi s hamburgerom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gambere s hamburgerom.

Navikli smo na gambere u tradicionalnom ruhu: u umacima za tjestenine, u rižotima ili na žaru, ali zašto ne bismo probali i nešto novo? Ova je kombinacija prepuna egzotičnih sastojaka koji će izvrsno nadopuniti neutralan okus gambera – ohrabrite se i krenite u nova kulinarska osvajanja!

Pikantni gamberi s hamburgerom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gambere s hamburgerom. - repovi morskih kozica (očišćenih), hamburger, đumbir (svježi, naribani), češnjak, peperoncini, limeta, luk, kurkuma, zelena ljuta paprika (svježe), krastavac (svježih), senf, kokosovo mlijeko, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, U zdjelu stavimo očišćene repove kozica, hamburger narezan na trakice, naribani đumbir, protisnuti češnjak, peperoncine narezane na kolutiće, nekoliko kapi soka od limete, sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu 10-ak minuta da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme, u vruću tavu, na dvije žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na trakice, malo ga posolimo i kratko pržimo da postane staklast. ; Potom u tavu dodamo marinirane gambere, te sve zajedno na srednjoj vatri i uz povremeno okretanje, pržimo po prilici 5 minuta. ; Zatim dodamo kurkumu, očišćenu i na trakice narezanu svježu zelenu papričicu, oguljene i na kockice narezane svježe krastavce, kojima smo odstranili sredinu, sve zajedno izmiješamo i pržimo dalje. ; Potom umiješamo malo senfa i kokosovo mlijeko, još malo soka od limete i ostavimo da zavri. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo očišćene repove kozica, hamburger narezan na trakice, naribani đumbir, protisnuti češnjak, peperoncine narezane na kolutiće, nekoliko kapi soka od limete, sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu 10-ak minuta da se sastojci prožmu.
  2. Za to vrijeme, u vruću tavu, na dvije žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na trakice, malo ga posolimo i kratko pržimo da postane staklast.
  3. Potom u tavu dodamo marinirane gambere, te sve zajedno na srednjoj vatri i uz povremeno okretanje, pržimo po prilici 5 minuta.
  4. Zatim dodamo kurkumu, očišćenu i na trakice narezanu svježu zelenu papričicu, oguljene i na kockice narezane svježe krastavce, kojima smo odstranili sredinu, sve zajedno izmiješamo i pržimo dalje.
  5. Potom umiješamo malo senfa i kokosovo mlijeko, još malo soka od limete i ostavimo da zavri.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: