Pikantni gratinirani zalogajčići od palente i kobasica

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantni gratinirani zalogajčići od palente i kobasica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gratinirane zalogajčiće od palente i kobasica

Palenta je tradicionalno talijansko jelo još od 15. stoljeća, a kod nas se još naziva žgancima ili purom. Bili kako bilo, palenta je zdrava i fina, a još je i finija uz dodatak kobasica, kao što je slučaj u ovom receptu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mlijeko ulijemo u lonac i pričekamo da zavri, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na kolutiće, parmezan naribamo na fini ribež, a ementaler na krupni.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kobasice i pržimo ih sa svih strana.
  3. Za to vrijeme u lonac s vrelim mlijekom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo kukuruznu krupicu i stalno miješajući kuhamo palentu po uputama na pakiranju. Nakon 4-5 minuta palentu i kobasice maknemo s vatre.
  5. Potom u palentu dodamo naribani parmezan, mrvljene peperoncine, sjeckani peršin i dobro izmiješamo sastojke.
  6. Po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, posipamo krušne mrvice i pomoću okruglog kalupa, koji punimo začinjenom palentom, oblikujemo tortice.
  7. Zatim tortice nadjenemo kobasicama, posipamo ih naribanim ementalerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: