Pikantni kruščići s čvarcima na mediteranski način

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantni kruščići s čvarcima na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne kruščiće s čvarcima na mediteranski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U čistu zdjelu stavimo brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sastojke izmiješamo i malo posolimo, začinimo mješavinom šarenog papra, dodamo rashlađene kockice maslaca i svinjsku mast. Tijesto izradimo prstima dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. U tijesto dodamo narezanu sušenu rajčicu i narezane domaće čvarke. Preko svega prelijemo jogurt i još jednom izradimo rukom.
  2. Kad dobijemo jednolično tijesto, radnu površinu pobrašnamo i formiramo tijesto. Mekano tijesto raširimo po ravnoj površini debljine 2-3 cm. Pomoću kalupa za kolače izrezujemo kolačiće i stavimo na lim za pečenje.
  3. Kolačiće stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: