Pikantni mesni lonac s mahunama

  • 120 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantni mesni lonac s mahunama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni mesni lonac s mahunama.

„Neki to vole vruće,“ naslov je poznatog filma, a ovom bi se jelu slobodno moglo nadjenuti ime „Neki to vole pikantno“. Mahune, same po sebi dosta blaga okusa, u ovom će jelu izvrsno nadopuniti junetinu, slaninu, papričicu i ostale nešto jače okuse.

Pikantni mesni lonac s mahunama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni mesni lonac s mahunama. - junetina (za gulaš), mahune (žutih), luk, slanina (dimljene), češnjak, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, kečap, mesni temeljac, balzamički ocat, ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, sve zajedno začinimo solju i paprom, te na srednje jakoj vatri pirjamo dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti. ; Zatim u lonac protisnemo češnjak, dodamo dimljenu slaninu narezanu na trakice, mljevenu ljutu crvenu papriku, koncentrat rajčice, kečap i sve zajedno malo izmiješamo.; Čim češnjak zamiriše ulijemo mesnu juhu, a kada zavri kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući juhom (po prilici jedan sat). ; Zatim u lonac ulijemo balzamički ocat, očiščene i oprane mahune narezane na dužinu tri centimetra, malo izmiješamo, te na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta, odnosno dok meso ne omekša i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, sve zajedno začinimo solju i paprom, te na srednje jakoj vatri pirjamo dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti.
  2. Zatim u lonac protisnemo češnjak, dodamo dimljenu slaninu narezanu na trakice, mljevenu ljutu crvenu papriku, koncentrat rajčice, kečap i sve zajedno malo izmiješamo.
  3. Čim češnjak zamiriše ulijemo mesnu juhu, a kada zavri kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući juhom (po prilici jedan sat).
  4. Zatim u lonac ulijemo balzamički ocat, očiščene i oprane mahune narezane na dužinu tri centimetra, malo izmiješamo, te na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta, odnosno dok meso ne omekša i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: