Pikantni pekarski krumpir s umakom od aromatizirane rajčice

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Pikantni pekarski krumpir s umakom od aromatizirane rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni krumpir s umakom od rajčica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mladi krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kriške. Krumpir dobro posolimo, izmiješamo i ostavimo da odstoji 20-tak minuta kako bi pustio vodu. Nakon 20 minuta ocijedimo višak vode iz posude s krumpirom.
  2. U posudu s krumpirom dodamo kukuruznu krupicu, malo maslinovog ulja, protisnutog češnjaka i curry mješavinu začina. Sve sastojke izmiješamo, premjestimo na lim za pečene obložen masnim papirom i ravnomjerno rasporedimo. Krumpir stavimo u prethodno zagrijanu pećicu na 200 stupnjeva 30 minuta.
  3. U međuvremenu , tikvice narežemo na kockice veličine 1 cm. U tavu stavimo maslinovo ulje, dodamo med i tikvice. Sve zajedno malo posolimo i pržimo 2-3 minute. U tavu dodamo aromatiziranu rajčicu koju pirjamo dok se umak ne zgusne.
  4. Nakon 30 minuta krumpir je gotov. Topli krumpir poslužimo uz pripremljeni umak od aromatizirane rajčice i sve zajedno ukrasimo bosiljkom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: