Pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice.

Znate kako kažu da su u životu jednostavne stvari najbolje? Istina je. Ovo je obrok za koji Vam neće trebati previše vremena ni složenih sastojaka, ali će Vam zato pružiti maksimum u smislu zadovoljstva. Dolaze zimski dani, imajte ga na umu...

Pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice. - pekarski krumpir, ljuta papričica (zelena), ljuta papričica (crvena), češnjak, pelati rajčice, med, bosiljak (svježeg), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Pekarski krumpir stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Zatim krumpir rasporedimo na lim obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutu crvenu i zelenu papričicu, protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, a čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te sve zajedno začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo 5-6 minuta, na laganoj vatri. Zatim u umak umiješamo 1-2 žlice meda i ugasimo vatru. ; Pečeni krumpir stavimo u zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti, preko njega prelijemo pripremljeni umak od rajčice, sve zajedno ukrasimo s nekoliko listova svježeg bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pekarski krumpir stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
  2. Zatim krumpir rasporedimo na lim obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta.
  3. Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutu crvenu i zelenu papričicu, protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, a čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te sve zajedno začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo 5-6 minuta, na laganoj vatri. Zatim u umak umiješamo 1-2 žlice meda i ugasimo vatru.
  4. Pečeni krumpir stavimo u zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti, preko njega prelijemo pripremljeni umak od rajčice, sve zajedno ukrasimo s nekoliko listova svježeg bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: