Pilav od piletine

  • 50 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pilav od piletine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pilav od piletine.

Pilav je jedna vrsta orijentalnog rižota. U sebi sadrži određene specifične začine, ali jelo je i dalje lagano i zdravo. Možete ga pripremati i sa običnom rižom, ali Basmati riža mu daje posebnu "teksturu".

Pilav od piletine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pilav od piletine. - piletina, mrkva, korijen celera, peršin, riža (basmati), kurkuma, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Piletinu očistimo, operemo, narežemo na komade i stavimo kuhati u posoljenu vodu zajedno s očišćenim i narezanim povrćem. ; Na ulju kratko popržimo rižu, začinimo solju, paprom i kurkumom, promiješamo te prebacimo u vatrostalnu posudu i ravnomjerno je rasporedimo. ; Na rižu složimo komade kuhane piletine, kuhano povrće i sve zajedno podlijemo juhom. Stavimo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu očistimo, operemo, narežemo na komade i stavimo kuhati u posoljenu vodu zajedno s očišćenim i narezanim povrćem.
  2. Na ulju kratko popržimo rižu, začinimo solju, paprom i kurkumom, promiješamo te prebacimo u vatrostalnu posudu i ravnomjerno je rasporedimo.
  3. Na rižu složimo komade kuhane piletine, kuhano povrće i sve zajedno podlijemo juhom. Stavimo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: