Pileća krilca s grila u pikantnom umaku

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileća krilca s grila u pikantnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku.

Piletina je najčešća vrsta peradarskog mesa u svijetu i jako malo ljudi ju ne voli. A evo prave i jednostavne poslastice za sve ljubitelje piletine, na pari omekšala pileća krilca s grila u pikantnom umaku.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo.
  2. Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo.
  3. Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta.
  4. Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
  5. Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri.
  6. Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo.
  7. Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: