Pileća piccata

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema

Najjednostavnije rečeno, piccata je talijanski klasik od piletine, limuna, maslaca i kapara, a kao prilog joj možete dodati i tjesteninu. Dobar tek!

Pileća piccata
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti finu pileću piccatu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Začinite piletinu (sol i papar) i uvaljajte ju u brašno.
  2. U velikoj tavi na srednje jakom plamenu otopite 2 žlice maslaca i dodajte 3 žlice maslinovog ulja. Kada mješavina proključa dodajte dva komada pilećih prsa i pržite 3 minute.
  3. Kada piletina poprimi smeđu boju preokrenite i pržite još 3 minute. Kada je gotova, piletinu prebacite na tanjur a zatim ponovite postupak s još 2 žlice maslaca, 2 žlice maslinovog ulja i preostala 2 komada pilećih prsa.
  4. U tavu dodajte limunov sok, pileći temeljac i kapare. Vratite na štednjak i kuhajte dok ne proključa. Po želji dodajte malo soli i papra. Vratite piletinu u tavu i kuhajte 5 minuta.
  5. Ponovno izvadite piletinu iz tave, a u preostali umak dodajte još 2 žlice maslaca i snažno promiješajte.
  6. Kada je umak gotov, prelijte ga preko piletine i začinite svježe nasjeckanim peršinom (po želji možete dodati i malo narezanog limuna).
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40 minuta

Najnovije zanimljivosti: