Pileća prsa s koricom od humusa

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileća prsa s koricom od humusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa s koricom od humusa.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvice operemo, očistimo i narežemo na kolutove, a režnjeve češnjaka na listiće. U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njemu sa svih strana popržimo pileći file 5-6 minuta.
  2. Gotovu piletinu preselimo u vatrostalnu posudu.
  3. U tavu ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo tikvicu, malo posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. . U čistu zdjelu dodamo humus s čilijem, ulijemo malo povrtne juhe. Sastojke izmiješamo i prelijemo preko na pola pečene piletine. Pripremljenu piletinu stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 20-tak minuta.
  5. U tavu s tikvicama dodamo na listiće narezan češnjak i kukuruz iz konzerve, sve zajedno posipamo s malo cous cousa, ulijemo povrtnu juhu da pokrije sastojke te kuhamo na srednje jakoj vatri povremeno miješajući.
  6. Na tanjure stavimo tikvice s cous cousom, a preko tikvica stavimo pečeni file piletine. Jelo ukrasimo s pokojim listićem svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 63
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: