Pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta.

Jednom davno u šumi prepunoj lisičarki živjeli jedan praščić i kokica... Međutim da ne duljimo s pričom iz davnine, završetak možete pogledati u priloženom videu!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lisičarke očistimo, očetkamo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo jednu minutu.
  3. Zatim dodamo trakice pršuta, te i njih pržimo jednu minutu, povremeno miješajući.
  4. Potom ulijemo bijelo vino i juhu, te pričekamo da tekućina napola ispari.
  5. Za to vrijeme, u blago nauljenu gril tavu stavimo filete piletine, posolimo ih i ispečemo s obiju strana.
  6. U tavu s pršutom i lukom dodamo lisičarke, i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  7. Nakon tri, četiri minute dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još tri, četiri minute dok umak ne zgusne.
  8. Na tanjure stavimo pečene filete piletine, uz njih pripremljeni umak i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: