Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva.

Vrhnje se dobiva obiranjem i separacijom mlijeka, i koristi se za ugušćivanje umaka, variva i juha. Tako je i u ovom slučaju, vrhnjem i šampinjonima smo dobili dobili fini umak, u kojem smo završili pikantnu piletinu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Gljive očetkamo, očistimo i skratimo im stapke, pileća prsa narežemo na veće komade, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
  4. Nakon 4-5 minuta dodamo sjeckani luk, promiješamo i pržimo još 2-3 minuta.
  5. Potom dodamo šampinjone te pržimo dalje.
  6. Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu, dodamo umak od ljutih papričica, sjeckani peršin, promiješamo sastojke i kuhamo 4-5 minuta da tekućina napola ispari.
  7. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, protresemo tavu i polako promiješamo te kuhamo još 2-3 minute da umak zgusne.
  8. Jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: